Ukko.fi kokemuksia: kannattaako kevytyrittäminen? Mitä kevytyrittäminen tarkoittaa? Mikä on paras laskutuspalvelu?

UKKO.fi on kevytyrittäjille suunnattu palvelu, joka säästää pienyrittäjän Y-tunnuksen hankkimiselta, sosiaaliturvamaksuilta ja byrokratialta. Voit siis laskuttaa asiakkaitasi ilman omaa yritystä. UKKO.fi on Suomen suurin kevytyrittäjille suunnattu laskutuspalvelu – heillä on jo yli 75 000 asiakasta. UKKO.fi toimii niin, että voit laskuttaa asiakkaitasi tekemästäsi työstä yksityishenkilönä. UKKO.fi operoi sinun ja asiakkaasi välissä niin, että laskutuspalvelu hoitaa kaikki vaadittavat paperityöt, jolloin voit itse keskittyä työn tekoon.

UKKO.fi-palvelun käytön hyötyjä

 • Säästyt y-tunnuksen hakemiselta
 • Et joudu rekisteröimään yritystäsi Patentti- ja rekisterihallitukseen
 • Et ole kirjanpitovelvollinen
 • Voit siis keskittää aikasi tehokkaaseen työntekoon, laskuttaviin tunteihin ja siihen missä olet itse parhaimmillasi
 • Ukko.fi maksaa lain vaatimat maksut puolestasi
 • Saat palkkaa, kuten kuka tahansa palkansaaja
 • Voit sopia töistä suoraan asiakkaasi kanssa
 • Et sitoudu pitkäaikaiseen palveluun, voit käyttää UKKO.fi:n palvelua laskuttamiseen silloin kun se sinulle sopii
 • Voit aloittaa työt vaikka heti. Kannattaa kuitenkin avata tili pian ja ilmoittaa työt alkaneeksi, jolloin tärkeät vakuutukset astuvat voimaan
 • Ukko.fi on täysin suomalainen palvelu. Tästä syystä he voivat käyttää Avainlippu-merkkiä

Mitä UKKO.fi-palvelun käyttäminen maksaa?

Ukko.fi kokemuksia: laskutuspalvelu yrittäjille
Voit kirjautua käyttäjänä sisään Ukko.fi-palveluun näppärästi – salasanan vaihto onnistuu myös ilman asiakaspalvelua.

Tämä laskutuspalvelu ei veloita sinulta juoksevia, kuukausittaisia maksuja. Sen sijaan maksat pienen prosenttimäärän laskusi summasta, kun lasku maksetaan. Palvelun käyttäjäksi rekisteröityminen on ilmaista, eikä tilin avaaminen velvoita sinua vielä mihinkään. Laskujen kirjoittaminen asiakkaillesi sekä laskujen lähettäminen on niin ikään ilmaista. Kun saat tunnukset sivustolle, voit kirjoittaa ensimmäiset laskusi saman tien. Tunnukset saat muutamalla klikkauksella jopa minuutissa. Kun UKKO.fi maksaa sinulle palkkaa, sinulta veloitetaan 5 % laskusi summasta, olettaen että laskutettavan työn alv on normaali 24 %. Palvelumaksu on yllättävän edullinen, jos otetaan huomioon miten monipuolisia palveluita maksulla voi saada. Näistä kerromme alempana tarkemmin.

Kokemuksia UKKO.fi-palvelusta

Erilaisia kevytyrittäjille suunnattuja palveuita ja muita laskutuspalveluita käyttäneenä suhtauduimme UKKO.fi-palveluun järkevällä kriittisyydellä, mutta avoimin mielin. Tilin avaaminen onnistui näppärästi, sillä kaavakkeen täyttöön meni vain joitain sekunteja. Seuraavaksi sivusto ohjasi meidät vahvistamaan tilin sähköpostiin lähetetyn linkin avulla. Hyvin nopeasti olimme luoneet käyttäjätilin ja olimme valmiita aloittamaan. Kokeilimme ensin perinteisen laskun luomista. Laskupohja kysyi asiakkaamme y-tunnusta. Koska asiakkaamme ei ollut antanut meille tätä tietoa pyynnöistä huolimatta, tarkistimme y-tunnuksen YTJ:n verkkopalvelusta. Tuotteet ja palveluiden erittelyt oli helppo lisätä loogisilta vaikuttaviin kenttiin. Kenttiä täytellessämme hoksasimme, että olemme aimmin tainneet luoda laskut väärin, sillä käsin luomiimme pdf-laskuihin emme ole eritelleet esimerkiksi laskutettavien tuntien yksikköhintoja tai projektien eri vaiheita. UKKO.fi:n palvelu onnistui siis jo näin pienellä käyttökokemuksella helpottamaan yrittäjän arkea.

Tuotteet ja palveluiden erittelyt oli helppo lisätä loogisilta vaikuttaviin kenttiin.

Halusimme kuitenkin kokeilla myös vähän monimutkaisempaa laskuttamista, ennen kuin alamme päätellä voimmeko suositella tätä laskutuspalvelua vai emme. Tämän jälkeen etsimme hetken aikaa tietoa siitä, tarvitaanko toiseen EU-maahan laskuttaessa arvonlisäveroa vai ei, ja kumman maan verokantaa tulee käyttää ulkomaille laskua lähettäessä. Ulkomaille laskuttaessa yrityksellä ei luonnollisesti ole Suomen yritystietokannasta löytyvää y-tunnusta, mutta tämä ei lopulta asettanut laskun kirjoittamiselle mitään esteitä. Jouduimme vain kirjoittamaan asiakkaan tiedot lomakkeeseen käsin.

Ukko.fi kokemuksia: palkan maksu yrittäjänä laskutuspalvelun kautta
UKKO.fi on Suomen suurin kevytyrittäjille tarkoitettu laskutuspalvelu

Valitsimme laskun lähetystavaksi sähköpostin ja tarkistettuamme laskun tiedot, lähetimme lomakkeen UKKO.fi:n hoiviin. Muutamaa tuntia myöhemmin tarkistimme asiakkaaltamme, oliko lasku löytänyt perille myös ulkomaille asti. Asiakas kuittasi laskun löytyvän UKKO.fi:n nimellä hänen sähköpostistaan, eli lasku meni perille täysin ongelmitta. Seuraavana päivänä asiakkaamme kuittasi Whatsapissa maksaneensa laskun, eli voimme nyt odottaa palkanmaksua tilillemme pian, kunhan UKKO.fi on hoitanut kaikki pakolliset maksut alta pois.

Plussat ja miinukset

UKKO.fi:n palvelusta löytyy lähinnä hyvää sanottavaa, eikä ole sinänsä ihme että he ovat Suomen suurin kevytyrittäjien laskutus- ja palkanmaksupalvelu. Tilin avaaminen oli todella nopeaa ja vaikka verokortti pitikin lähettää ennen palkanmaksua, sen pystyi lähettämään skannattuna tai hyvälaatuisena kuvaversiona oman asiakastilin kautta. Olemme melko yllättyneitä siitä, kuinka pienen palvelumaksun tämä laskutuspalvelu loppujen lopuksi veloittaa meiltä kevytyrittäjiltä. Jo säästämämme aika, jota meidän ei tarvinnut käyttää kirjanpitoon tai maksumuistutusten lähettelyyn, oli koko vaivan arvoista. Toivoisimme UKKO.fi:ltä vielä lisää selkeästi eriteltyä tietoa siitä, kuinka ulkomaisia asiakkaita laskutetaan. Kaikille ei välttämättä ole itsestään selvää, että y-tunnus on suomalainen tunnus. Olisi hyvä saada myös selkokieliset ohjeet arvonlisäverotuksesta eli VAT-maksuista ja miten ”0% reverse charge” toimii.

Olemme melko yllättyneitä siitä, kuinka pienen palvelumaksun tämä laskutuspalvelu loppujen lopuksi veloittaa meiltä kevytyrittäjiltä.

Kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä ensimmäiseen UKKO.fi-laskutuspalvelun käyttökokemukseemme, emmekä usko että lopetamme sen käyttöä lähiaikoina.


UKKO.fi rekisteröityminen

Reksiteröityminen laskutuspalvelun käyttäjäksi on nopeaa.  Kun olet valmis lähettämään ensimmäisen laskusi, kirjaudu palveluun sisään ja pääset tekemään ensimmäistä laskuasi. Rekisteröitymiskaavaketta täyttäessäsi sinun kannattaa vielä varmistaa, että lisäsit mukaan varmasti oikein kirjoitetun sähköpostiosoitteen. Saat salasanasi sähköpostilla, joten kirjoitusvirheitä kannattaa välttää sähköpostiosoitetta kirjoittaessasi. Käy klikkaamassa meiliisi tullutta linkkiä ja pääset suoraan sisäänkirjautumissivulle.

Työn aloittaminen

Voit aloittaa työt asiakkaasi kanssa kun olet ilmoittanut työn aloittamisesta hallintapaneelisi kautta. Miksi asiasta pitää sitten ilmoittaa, enkö voi vain suorittaa työtä ja laskuttaa asiakastani ilmoittamatta laskutuspalvelulle etukäteen? Työn aloitusilmoitus tehdään, jotta tapaturmavakuutuksesi sekä vastuuvakuutuksesi astuvat voimaan. Sinulle jää silloin vain omavastuu sekä korvauksen arvonlisäveron osuus. Ilmoittamiseen ei mene aikaa kuin muutaman klikkauksen verran. Voit kuitenkin tehdä saman ilmoituksen avulla töitä jopa 6 kuukautta yhtä soittoa. Ellet ole laskuttanut kuitenkaan tätä asiakasta UKKO.fi:n kautta kahden kuukauden sisällä, sinun pitää tehdä työn aloittamisesta uusi ilmoitus, varmistaaksesi että vakuutuksesi säilyvät voimassa. Voit aloittaa työt jo ennen verokortin toimittamista.

Mitä työn aloittamisilmoitukseen tulee?

 • Työtehtävä ja ala: konsultointi, maalaustyöt, web design tms.
 • Työn suorituspaikka: Esimerkkipolku 15, 00100 Helsinki
 • Työn tilaaja: Malliyritys Oy, yhteyshenkilön nimi

Työn sivukulut yrittäjälle

Sivukulut ovat aiheuttaneet varmasti monille aloitteleville yrittäjille paljon harmaita hiuksia. Jos perustat itsellesi yrityksen laskuttamista varten, joudut pysymään sivukuluista ajan tasalla. UKKO.fi:n palvelu on suunniteltu niin, että laskutuspalvelu hoitaa nämä sivukulut puolestasi ja ottaa 5 % laskusi summasta palvelumaksuna. Työn sivukuluja ovat arvonlisävero (yleensä 24 %), tapaturmavakuutusmaksu, sosiaaliturvamaksu, ennakonpidätys riippuen verokortissasi olevasta veroprosentista sekä YEL-vakuutusmaksu.

Mitä saat palvelumaksun hinnalla?

 • Laskujen lähetyksen verkkolaskuna, postin välityksellä tai sähköpostilla
 • Maksumuistutukset
 • Perinnän
 • Palkanlaskennan palvelun
 • Matkakorvausten laskentapalvelun
 • Vastuuvakuutuksen
 • Tapaturmavakuutuksen
 • Ilmoitukset ja maksut verottajalle
 • Tuloveron ennakonpidätyksen
 • Sosiaaliturvamaksun
 • Sairausvakuutusmaksun
 • Arvonlisäveron tilitykset
 • YEL-maksujen laskemispavelut ja tilityksen eläkeyhtiölle
 • Tilaajavastuulakiin kirjatut selvitykset ja ilmoitukset
 • Palvelusopimuksen todistuksen
 • UKKO.fi:n käyttäjille tarkoitetun kohtauspaikan käytön: tyontekijoita.fi

Miten verokortti lähetetään?

Voit lähettää verokorttisi UKKO.fi:n hallintapaneelin kautta näppärästi. Lähetys onnistuu muutamalla klikkauksella. Kun verokorttisi tiedot ovat päivittyneet käyttäjäprofiiliisi, saat siitä vielä varmistuksen sähköpostiisi. Vaikka voitkin aloittaa työt ennen kuin olet ehtinyt lähettää verokorttiasi UKKO.fi:lle, sinun kannattaa silti huolehtia se ajoissa perille, ettei laskutuspalvelu joudu pidättämään sinulta 60% ennakonpidätystä. Verokortteja käsitellään palvelussa normaalien toimistoaukioloaikojen puitteissa. UKKO.fi:n sivustolta löydät ohjeet sekä oikean verokortin tilaamiseen että sen lähettämiseen.

Miten UKKO.fi:n kautta laskutetaan? Pitääkö UKKO.fi:lle lähettää verokortti?
Kun lähetät verokorttisi UKKO.fi:lle, muusta sinun ei juuri tarvitse huolehtia.

Onko laskuttaminen helppoa Ukko.fi:n kautta?

Vaikuttaa siltä että palvelun käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä UKKO.fi-laskutuspalveluun ja kokevat sen yleensä melko helppokäyttöiseksi. Laskuttaminen toimii niin, että sinun tarvitsee täyttää vain työhösi ja asiakkaasi liittyviä tietoja itse laskuun. UKKO.fi lähettää laskusi eteenpäin asiakkaallesi. Seuraavaksi laskutuspalvelu maksaa laskusta kaikki tarvittavat sivukulut, jolloin sinulle ei jää byrokratiaa jäljelle. Kun maksut on tilitetty, saat pian loput rahat palkkana pankkitilillesi.

sinun tarvitsee täyttää vain työhösi ja asiakkaasi liittyviä tietoja itse laskuun. UKKO.fi lähettää laskusi eteenpäin asiakkaallesi.

Näin lähetät laskun

 1. Kirjaudu käyttäjätilillesi sisään
 2. Täytä laskutoimeksiantolomake
 3. Jos haluat vielä tarkistaa tai lisätä joitain tietoja myöhemmin, voit tallentaa luonnoksen ja täyttää loput tiedot kun olet valmis
 4. Jos olet laskuttanut samaa asiakasta aiemminkin ja tallentanut asiakkaan tiedot, saat ne auki helposti
 5. Valitse valikosta vanha asiakas tai luo uuden asiakkaan tiedot käsin
 6. Valitse, aiotko laskuttaa yksityishenkilöä vai yritystä. Ellei laskun vastaanottajalla ole y-tunnusta, valitse yksityishenkilö. Voit tarkistaa y-tunnuksen ytj:n verkkopalvelusta.
 7. Lomakkeen muut kentät täyttyvät automaattisesti y-tunnuksen perusteella. Voit toki laskuttaa myös ulkomaisia yrityksiä, joilla ei ole y-tunnusta
 8. Valitse miten haluat toimittaa laskun asiakkaallesi. Tyypillisin lähetystapa on sähköpostitse, mutta myös tavallisella postilla pystyy lähettämään UKKO.fi:n laskuja
 9. Syötä laskun maksavan tahon nimi ja sähköpostiosoite kaavakkeeseen. Tähän osoitteeseen lähtevät myös mahdolliset maksumuistutukset
 10. Valitse se maa, jonne lasku lähetetään. Ellet lähetä laskuasi Suomeen, lasku muuttuu automaattisesti englanninkieliseksi eli et joudu muokkaamaan laskua itse manuaalisesti toisella kielellä.

Mitä tietoja laskuun pitää laittaa?

 1. Laskun maksuaika: jos haluat että UKKO.fi hoitaa maksumuistutukset ja tarvittaessa myös perinnän, maksuajan tarvitsee olla vähintään 14 vuorokautta
 2. Jos asiakkaasi on pyytänyt sinua käyttämään viitettä, lisää se laskuun. Usein viitteenä käytetään esimerkiksi yhteyshenkilön nimeä tai projektin nimeä
 3. Vapaamuotoista tekstiä varten on oma kenttänsä
 4. Etsi sellainen ammattinimike, joka kuvaa työsuoritetta parhaiten, valikosta
 5. Lisää arvonlisäveron kanta: tavallisesti se on 24% mutta poikkeustapauksissa se saattaa olla esimerkiksi 10 tai 0%
 6. Erittele projektisi erilliset osat eri riveilleen ja lisää, montako yksikköä tai tuntia aiot laskuttaa
 7. Valitse työsuorituksesi aloitus- ja päättymispäivät. Jos työskentelit vain yhtenä päivänä, laita kumpaankin kohtaan sama päivämäärä
 8. Kulukorvaukset: lisää jokainen kuluihin liittyvä kuitti erikseen. Voit lisätä kuluja uusille riveille helposti. Jos haluat kulujen näkyvän laskullasi, valitse ”lisää kulukuitit automaattisesti laskulle”
 9. Toista sama toimenpide päivä- ja ruokarahojen että kilometrikorvausten kohdalla
 10. Jos olet työskennellyt tiimissä, tiimilaskutuksen avulla voit jakaa oman laskuttamastasi summasta muille kevytyrittäjille

Mitä kevytyrittäjyys tarkoittaa?

Kevytyrittäjyys tarkoittaa sitä, että voit laskuttaa asiakkaitasi ilman y-tunnusta tai toiminimeä. Teet töitä palkkaa nostavana yksityishenkilönä, laskutuspalvelu hoitaa vaadittavat paperityöt puolestasi. Näitä ovat esimerkiksi verot ja vakuutusmaksut. Lisäksi UKKO.fi:n kautta maksumuistutukset sekä tarvittaessa myös laskujen perintä onnistuu palvelun kautta.

Teet töitä palkkaa nostavana yksityishenkilönä, laskutuspalvelu hoitaa vaadittavat paperityöt puolestasi.

Kannattaako minun lähteä kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäjyys on vielä byrokratialtaan vielä toiminimeäkin kevyempi vaihtoehto. Kevytyrittäjyys on monelle tie kohti oman yrityksen perustamista. Ellet ole varma liikeideastasi, osaamisestasi tai sinulla ei ole vielä tarpeeksi asiakkaita aloittaaksesi yrittäjänä kokopäiväisesti, voit kokeilla, miten yrittäminen lähtee sujumaan. Voit päättää itse kenelle, miten ja milloin teet työsi. UKKO.fi ei välitä avoimia työpaikkoja tai lyhytkestoisia projekteja – sinun pitää itse löytää asiakkaasi. UKKO.fi tarjoaa kuitenkin asiakkailleen kohtaamispaikan verkossa, mitä kautta voit löytää itsellesi kontakteja ja uusia projekteja. UKKO.fi:n mukaan jopa 86% käyttäjistä kokee kevytyrittäjänä työskentelyn helpottavan itse yrittäjyyteen siirtymistä.

Kevytyrittäjyys on monelle tie kohti oman yrityksen perustamista.

Entä haluatko tehdä sivutöitä opiskelusi tai päätöidesi rinnalla? Siinä tapauksessa voit myydä freelancer-osaamistasi asiakkaillesi. UKKO.fi:n kautta voit laskuttaa myös sivutuloja helposti.

Kevytyrittäjän palkkalaskuri

Haluatko laskea, paljonko palkkaa saat asiakkaitasi laskuttamalla? Siinä tapauksessa voit käyttää UKKO.fi:n palkkalaskuria. 

Paljonko kannattaa laskuttaa freelancerina tai kevytyrittäjänä? Ukko.fi palkkalaskuri
UKKO.fi:n palkkalaskuria on äärettömän helppo käyttää

Palkkalaskurissa voit valita, haluatko laskea paljonko palkkaa saat laskutussummasta, paljonko sinun pitää laskuttaa saadaksesi tietyn bruttopalkan ja kuinka paljon sinun pitää laskuttaa, jotta saat tietyn määrän palkkaa työstäsi. Voit valita käytätkö laskuria tuntilaskutuksen tai normaalin laskutuksen mukaan. Palkkalaskurin summat ovat suuntaa-antavia ja summat saattavat vielä vaihtua hieman riippuen iästäsi ja ammatistasi.

Palkkalaskurin ominaisuudet

 • Normaali laskutus
 • Tuntilaskutus: tuntien määrä ja tuntihinta
 • Laskutettava summa euroissa
 • Sisältääkö summa arvonlisäveron vai ei
 • Laskun arvonlisäkanta: 0%, 10%, 14% ja 24%
 • Ennakonpidätysprosenttisi
 • Maksatko YEL:ä
 • Ikä
 • Kilometrikorvaukset
 • Kokopäivärahat
 • Puolipäivärahat
 • Ateriakorvaukset
 • Tarvikekulut
 • Kulujen arvonlisäverokanta

Voiko UKKO.fi:n kautta työskennellä usealla toimialalla?

Yksi tämän laskutuspalvelun hyvistä puolista on se, että voit toimia monella eri toimialalla. Palvelu ei siis rajoita sinua millään lailla tietyn tyyppiseen toimintaan. Voit päättää itse mitä projekteja teet, kenen kanssa ja paljonko ajastasi laskutat. Monet yrittäjät aloittavat ensin kevytyrittäjänä, hankkien kokemusta ja kontakteja. Kun saat projektin asiakkaaltasi, on suositeltavaa että teet toimeksiannosta sopimuksen. Sellaisen saat Ukko.fi:n laatimasta sopimuspohjasta.

Monet yrittäjät aloittavat ensin kevytyrittäjänä, hankkien kokemusta ja kontakteja.

Miten UKKO.fi-laskutuspalvelu eroaa tavallisella verokortilla työskentelystä?

UKKO.fi:n käyttämiseen liittyy selkeitä etuja, jos verrataan verokortilla työskentelyyn. Aikaisemmin on puhuttu freelancer-verokortista, mutta nykyisin kaikkeen työntekoon voi käyttää samaa verokorttia. Jos työskentelet verokortilla, toimeksiantajallesi jää vastuu kaikista palkanmaksuun liittyvistä velvoitteista. Vaikka sinulle, eli itse työn suorittajalle olisikin yksi ja sama asia, miten lakisääteiset velvoitteet hoidetaan, työn tilaajalle tästä vastuusta irtautuminen on huomattavan iso etu. Toimeksiantajat pitävät usein freelancereille tarkoitettua systeemiä kankeana ja joustamattomana. Tämän lisäksi joustoa ei löydy edes lyhytaikaisiin työtehtäviin tai projektiluontosiin toimeksiantoihin. Käytännössä freelancerin käyttäminen projektissa voi olla toimeksiantajalle kallista, etenkin jos ottaa huomioon työmäärältään pienen työn tilaamisesta aiheutuvan byrokratian ja siihen kuluneen ajan, jonka voisi käyttää paremminkin. Jos laskutat UKKO.fi:n kautta, vapautat asiakkaasi palkanmaksuun liittyvistä velvotteista ja saatat sitä kautta saada myös lisää töitä jatkossa. Kun yritys maksaa palkan sijasta UKKO.fi:n lähettämän laskun, lisätöiden tilaaminen helpottuu selvästi.

Kannattaako laskuttaa UKKO.fi:n kautta?
Jos voit laskuttaa asiakastasi UKKO.fi:n kautta, he säästyvät monilta, tarpeettomilta tuntuvilta velvoitteilta.

Kumpi on kannattavampaa – yrittäjyys vai kevytyrittäjyys?

Tähän kysymykseen on vaikea vastata täysin tyhjentävästi, sillä vastaus riippuu liikevaihdosta sekä tarvitsemistasi ulkoistetuista palveluista, jotka ottavat oman osansa. Esimerkiksi toiminimellä yrittävien yksityisten elinkeinonharjoittajien ei tarvitse lain mukaan teettää kirjanpitoaan virallisella kirjanpitäjällä, mutta niin kannattaa yleensä kuitenkin tehdä, jos olet yrittäjä. Kevytyrittäjänä säästyt tältä ulkoistuspalvelulta ja käteen saattaa jäädä siksi enemmän. UKKO.fi:n hyvä puoli on se, että juoksevia ja kuukausittaisia kuluja ei ole. Laskutuspalvelu veloittaa palvelumaksunsa myyntitapahtumastasi.

Vaikuttaako kevytyrittäjyys starttirahaan?

Voit yhä saada starttirahaa, vaikka olisitkin laskuttanut töitäsi kevytyrittäjänä UKKO.fi:n tai jonkin muun laskutuspalvelun kautta. Itse asiassa menestyksekäs ja yrittäjämäinen toiminta kevytyrittäjänä saatetaan jopa nähdä vahvuutenasi starttirahaa hakiessasi. Starttirahahakemuksien päätökset tehdään monen kriteerin perusteella. Hakemuksesi tulokseen vaikuttaa esimerkiksi uuden yritystoiminnan tarve tietyllä alueella sekä alan kilpailutilanne.

Aiheesta lisää:

Sopiiko UKKO.fi kaikille?

Palveluun ei liity yläikärajaa. Alaikäraja laskutuspalvelun käytölle on 15 vuotta, mutta jos olet alle 18-vuotias, tarvitset palvelun käyttöä varten vanhemmiltasi kirjallisen suostumuksen. Jos olet nuori, saat tehdä vain sellaista soveltuvaa työtä, joka ei haittaa koulunkäyntiäsi. Sinun pitää myös huolehtia itse siitä, että noudatat lainsäädännön määräämiä rajoja työajoistasi. Työn tilaajan pitää perehdyttää alle 18-vuotiaat työntekijät työhön ja seurata työn edistymistä.

Valitettavasti on joitain toimialoja, joille UKKO.fi:n laskutuspalvelun käyttö ei sovi. Kyseinen verkkopalvelu ei sovi esimerkiksi tietyille luvanvaraisille aloille. Pääsääntöisesti seuraavia palveluita ei voi laskuttaa UKKO.fi:n kautta:

 • Ilman VTT:n myöntämää märkätilasertifikaattia tehdyt vedeneristystyöt, kuten kylpyhuone-, sauna-, peseytymistila-, keittiö-, katto- ja kaakelointisaumausprojektit. Tämä ei kuitenkaan koske purkutöitä, jotka voi laskuttaa laskutuspalvelun kautta ilman ongelmia
 • Vastuu omasta työstä ja mahdollisista vesivahingoista ja kosteusvaurioista on edelleen laskun tekijällä ja vastaanottajalla
 • Sähköasennustyöt, ellet laskuta yritystä, jolla on sähköurakointilupa
 • Taksiliikenne
 • Ammattimainen radiolähetystoiminta
 • Elintarvikkeiden myynti
 • Sosiaali- ja terveysalan työt (joitakin poikkeuksia löytyy)

Vaikuttaako UKKO.fi:n käyttö TE-toimiston työssäoloehdon täyttymiseen?

Asia kannattaa varmistaa vielä TE-palvelusta erikseen, mutta tämänhetkisen linjauksen mukaan laskutuspalvelun käyttö ei itsessään kerryttäisi palkansaajan työssäoloehtoa. Kevytyrittäjänä saatat kuitenkin kuulua työttömyyskassaan ja olla YEL-vakuutettu. Se tarkoittaa että sinulle kertyisi työssäoloehtoa. Tarkista siis asia vielä TE-toimistosta, Kelasta ja työttömyyskassastasi.

Mitä muita palveluita UKKO.fi tarjoaa?

Kun avaat itsellesi tilin tähän verkkopalveluun, saat käyttöoikeuden vain UKKO.fi:n asiakkaille tarkoitettuun markkinapaikkaan, jossa työn tilaajat ja työntekijät kohtaavat. Voit hankkia palvelun kautta itsellesi lisää asiakkaita.

Saat käyttöoikeuden vain UKKO.fi:n asiakkaille tarkoitettuun markkinapaikkaan, jossa työn tilaajat ja työntekijät kohtaavat.

UKKO.fi:n sivustolta löytyy myös koulutusmateriaaleja. Voit osallistua kevytyrittäjyyskurssille, jolla opit lisää työllistymisestä. Voit saada järkeviä vinkkejä esimerkiksi oman työsi hinnoitteluun, palveluidesi markkinointiin sekä byrokratian ja veroasioiden hoitamiseen. Kurssi pyrkii vastaamaan kaikkiin niihin kysymyksiin, jotka pyörivät usein uusien yrittäjien mielessä. Saat sekä yleisoppaan että markkinointioppaan, joiden avulla pääset varmemmin alkuun.

Asiakaspalvelu

Voit ottaa yhteyttä UKKO.fi:n asiakaspalveluun puhelimitse, sähköpostilla ja lähettämällä viestiä verkkosivujen pinkin ”Apua” -painikkeen kautta.

 • UKKO.fi asiakaspalvelun numero: (+358) 09 6980 934
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@ukko.fi
 • Yhteydenottopyyntö ”Apua” -painikkeen kautta
 • UKK-osio vastaa yleisimpiin kysymyksiin

Sivusto palvelee sekä suomeksi että englanniksi. Jos asiallasi on kiire, suosittelemme soittamaan asiakaspalveluun. Tämä johtuu siitä, että esimerkiksi yhteydenottopyyntöihin vastataan 1-3 arkipäivän sisällä – soittamalla kysymyksiin saa vastauksen hyvinkin nopeasti.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here