Odeal 2018 kokemuksia

Odeal on kevytyrittäjille suunnattu verkkopalvelu, jonka kautta voi laskuttaa monenlaisia töitä ja projekteja, huolimatta siitä, oletko pää- vai sivutoimisesti töissä. Laskutuspalvelun kautta voi laskuttaa myös kausi- ja keikkatöitä ilman y-tunnusta. Mihin tällaista palvelua sitten tarvitaan, jos freelancereille on olemassa erillisiä verokortteja?

Byrokratian vähentäminen keikkatyössä

Koska oman yrityksen perustaminen kirjanpitoineen ja lakisääteisine maksuineen on monen mielestä edelleen liian byrokraattista ja aikaavievää, Odealin ja UKKO.fi:n kaltaiset palvelut auttavat käyttäjiään ohittamaan monet byrokratian karikot melko pienellä vaivalla. Onko tämän kaltainen toiminta sitten varmasti täysin laillista? On se, sillä Odeal hoitaa kaikki tarpeelliset ja lakisääteiset toimet ja maksut puolestasi palvelumaksua vastaan. Tämän kaltaisten verkkopalveluiden on tarkoitus auttaa sinua käyttämään työaikaasi laskuttaviin tunteihin tai siihen mitä osaat itse tehdä parhaiten. Näin yrittäjäksi lähtemisen kynnys madaltuu. Odealia tai muuta vastaavaa kevytyrittäjyyspalvelua käyttäessäsi et tarvitse y-tunnusta yrityksellesi.

Kokemuksia: Odeal 2018
Kevytyrittäjänä pääset suoraan töihin käsiksi, hakematta yrityksellesi nimeä tai miettimällä verotusteknisiä yksityiskohtia.

Miten Odeal toimii?

Ennen kuin aloitat työsi tai projektisi, sinun kannattaa avata käyttäjätili. Käyttäjäksi rekisteröityminen on ilmaista, etkä sitoudu juokseviin kuukausimaksuihin. Käyttäjäksi lähteminen ei vielä velvoita sinua mihinkään. Kevytyrittäjänä olet lain silmissä palkansaaja, et yrittäjä. Et siis joudu henkilökohtaisesti kirjanpitovastuuseen. Tähän on myös olemassa yksi poikkeus, sillä työttömyysturvalaissa oletkin yrittäjä vuonna 2016 voimaan tulleen lain mukaan.

Laskutatko ulkomaille? Älä siinä tapauksessa lisää arvonlisäveroa laskullesi, sillä kyseessä on 0 % alv. EU-alueen sisällä laskuttaessa tarvitset asiakkaasi VAT-numeron.

Jos haluat avata esimerkiksi verkkokaupan, kannattaa olla yhteydessä Odealin asiakaspalveluun ensin, sillä perinteisesti kevytyrittäjien laskutuspalvelut ovat palvelleet niitä aloja, joilla myydään lähinnä omaa osaamista, ei niinkään fyysisiä tuotteita.

Odeal tunnistaa myös rakennusalalla toimivan, käänteisen arvonlisäveron. Laskutatko ulkomaille? Älä siinä tapauksessa lisää arvonlisäveroa laskullesi, sillä kyseessä on 0 % alv. EU-alueen sisällä laskuttaessa tarvitset asiakkaasi VAT-numeron, jotta lasku menee oikein.

Voit sopia projektistasi itse suoraan asiakkaasi kanssa. Voitte keskenänne päättää, maksaako asiakas työstäsi tuntilaskutuksella tai jostain tietystä kokonaisuudesta. Voit myös tehdä töitä tiimissä Odealin kautta. Kun laskun lähettämisen aika tulee, laskutussumma voidaan jakaa tiimin kesken ennalta sopimassanne suhteessa. Kaikki projektiin osallistuneet voivat myös vähentää työn teosta kertyneet kulut. Kun olet valmis lähettämään laskun, tee se Odealin sivuston kautta. Laskuun tulee Odealin y-tunnus, sillä kevytyrittäjät eivät tarvitse omaa y-tunnusta.

Sinun tarvitsee kuitenkin lähettää verokorttisi Odealin palveluun ennen palkan maksua, jotta säästyt kohtuuttoman suurelta ennakkoveronpidätykseltä. Verokortin voi lähettää joko nettipalvelun kautta tai sähköpostitse osoitteeseen info@odeal.fi. Voit toki lähettää verokortin Odealille myös vastauspostina ilman postimerkkiä osoitteeseen Odeal Oy, Tunnus 5019685, 00003 Vastauslähetys.

Voinko minä alkaa kevytyrittäjäksi? Kokemuksia Odeal palvelusta
Odealin käyttäjiä ovat tyypillisesti ne ammattiryhmät, jotka myyvät omaa osaamistaan.

Laskutus verkkopalvelun kautta

Laskussa ei ole alarajaa. Voit tahtoessasi veloittaa siis myös pieniä summia.

Kun avaat käyttäjätilin Odealille tai esimerkiksi UKKO.fi:n palveluun, saat samalla käyttöösi verkkolaskutuspalvelun. Tätä palvelua käyttämällä saat lähetettyä laskut asiakkaallesi kätevästi. Laskutustiedot sekä asiakastiedot tallentuvat nettipalveluun, joten voit käyttää saman asiakkaan tietoja myös uudelleen, prosessia nopeuttaen. Voit halutessasi myös laatia laskujen luonnoksia ja lähettää niitä myöhemmin. Monet kevytyrittäjät kirjaavat perustiedot, kuten tuntihinnan tai projektipalkkion laskupohjaan heti kun ehdot ollaan sovittu asiakkaan kanssa. Tämä helpottaa prosessia itse laskun lähetyspäivänä, sillä et joudu etsimään sähköpostistasi tai käsin kirjoitetuista muistiinpanoista, mistä hinnasta taas alkujaan sovittiinkaan.

Laskussa ei ole alarajaa. Voit tahtoessasi veloittaa siis myös pieniä summia. Tosin ota siinä tapauksessa yhteyttä Odealin asiakaspalveluun, jotta laskutuksesta ei tule sinulle liian kallista. He voivat mahdollisesti suositella ratkaisua tähän pulmaan. Voit laskuttaa sekä yrityksiä, julkisen sektorin toimijoita kuin yksityisiäkin henkilöitä Odealin kaltaisen laskutuspalvelun kautta. Yksityishenkilöt voivat saada työn osuudesta kotitalousvähennystä, kunhan työn ja materiaalien osuus on eritelty laskulla kunnolla. Jos lasku saapuu verkkopalveluun ennen kello 15 arkipäivänä, lasku lähtee asiakkaallesi vielä saman päivän aikana. Kannattaa siis tarkistaa, ettei laskussa ole virheitä.

Mitä Odealin käyttäminen maksaa?

Palkkalaskuri: paljonko voin saada palkkaa yrittäjänä tai kevytyrittäjänä? Odeal
Odealin palkkalaskuri toimii muuten hyvin, mutta responsiivisuudessa on ongelmia. Alariviä ei voi lukea tietyn kokoisella selaimen ikkunalla.

Odealin käyttö perustuu samanlaiseen veloitukseen, kuin Suomen vanhimman kevytyrittäjien palvelun, UKKO.fi:n veloitus on. Sinun ei tarvitse maksaa kuukausittaisia palvelumaksuja, jolloin ei haittaa ellet jossain kuussa tee keikkatöitä lainkaan. Sen sijaan jokaisen palkan noston yhteydessä sinulta veloitetaan maksu. Paljonko Odeal veloittaa palkasta? Palvelumaksu on 2-5 % arvonlisäverottomasta laskutussummasta. Mitä 2-5 % laskun summasta sitten tarkoittaa käytännössä, miksei prosenttimäärää kerrota heti alkumetreiltä? Koska palvelumaksu alenee sitä mukaa kun jatkat palvelun käyttöä. Kaikki uudet käyttäjät maksavat aluksi 5 prosentin palvelumaksun jokaisen palkan yhteydessä. Kun olet laskuttanut yli 60 000 euroa (arvonlisäveroa mukaan laskematta), palveumaksu tippuu neljään prosenttiin. Kun laskutat 120 000 euroa, palvelumaksu tippuu jälleen yhden prosentin, jolloin sinulta veloitetaan 3 % palvelumaksu jokaisesta palkan nostosta.

Käytännössä suurin osa Odealin käyttäjistä tulee maksamaan 5 % palvelumaksun, eivätkä pääse matalammalle portaalle vaivattomasti. Pienin mahdollinen palvelumaksu kutakin palkan nostoa kohti on kuitenkin 15 euroa. Koko laskutussummaa ei tarvitse kerryttää vuodessa, vaan se kertyy koko asiakkuussuhteesi ajan.

Kaikki uudet käyttäjät maksavat aluksi 5 prosentin palvelumaksun jokaisen palkan yhteydessä.

Esimerkki palkan maksusta

Jos laskutat 1000 euroa, saat käytännössä 1000 euroa bruttopalkkaa.

Palvelumaksu 5 %: 50€

Ennakonpidätys esimerkiksi 15 % mukaan: 150 euroa

Sosiaaliturvamaksu: 13,40€ (vain YEL-vakuutetuilta)

Tapaturmavakuutus: 37,20€ (riippuu toimialasta)

Nettopalkka, eli mitä käteen jää maksujen ja verojen jälkeen: 749,40€

Mitä palveluita Odeal tarjoaa?

Odeal hoitaa saman tyyppisiä tehtäviä kuin UKKO.fi. Seuraavaksi listaamme kaikki Odealin tärkeimmät palvelut:

 • Laskutus: Odeal lähettää laskuja asiakkaillesi. Laskujen lähettämiseen liittyy kuitenkin joitain rajoituksia. Ensinnäkin luomasi laskun täytyy olla virheetön. Toiseksi, sen pitää saapua Odealin palveluun arkipäivänä kello 15 mennessä.
 • Palkanmaksu: sinulta veloitetaan palvelumaksu jokaisen palkanmaksun yhteydessä. Suurimmalle osalle palvelumaksu tulee aina olemaan 5 %, mutta jos laskutat 60 000 tai 120 000 euroa Odealin kautta, palvelumaksut laskee.
 • Perintä: jos laskuun ei ala kuulua maksua, Odeal lähtee perintätoimiin puolestasi.
 • Vastuuvakuutus: tämä on yksi tärkeimmistä kevytyrittäjien turvamekanismeista. Töitä tehdessäsi saatat aiheuttaa vahinkoa kolmansille osapuolille. Vahingot saattavat olla henkilö- tai ainevahinkoja. Vastuuvakuutuksesi on voimassa 1 000 000 euroon saakka ja sekä henkilö- että ainevahingot katetaan tällä vastuuvakuutuksella.
 • Tapaturmavakuutus: Odealin kautta saat vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen. Se kattaa työssä aiheutuneita tapaturmia. Vakuutus ei kuitenkaan sisälly palvelumaksuun, vaan sen hinta lisätään muiden kulujen päälle toimialasta riippuen.
 • Työ- ja palkkatodistukset: saatat tarvita erilaisia todistuksia. Odealin verkkopalvelusta voit saada ne tarvittaessa.
 • Palkka samana päivänä: voit saada palkkasi tarvittaessa jo laskutuspäivänä. Jos lähetät siis laskun ajoissa, voit saada palkan tilillesi jopa saman päivän aikana.
 • Palkkalaskuri: voit laskea etukäteen verkkolomakkeen avulla, paljonko palkkaa saat kaikkien kulujen jälkeen. Palkkalaskuriin syötetään laskutussumma, arvonlisäverokanta (24, 14, 10 ja 0%), mahdollisen komission määrä, ennakonpidätysprosenttisi, kilometrit, päivärahat, osapäivärahat, ateriakorvaukset, kulukorvaukset ja muut korvaukset.

”Hetipalkka”: palkka tilille laskun lähettämispäivänä

Odeal kokemuksia 2018: hetipalkka
Jos tarvitset palkkasi heti laskutuspäivänä, veloitetaan siitä 5 % (+alv) ekstraa

Samana päivänä palkan saamisen palvelua kutsutaan Odealilla nimellä ”hetipalkka”. Hetipalkkaa voidaan maksaa kevytyrittäjälle, jos lasku osoitetaan yritykselle, valtiolle, kunnalle tai muulle yhteisölle. Yksityishenkilöä laskuttaessa ”hetipalkka” ei siis toimi. Hetipalkkaa ei voida maksaa ennakkolaskusta, eli laskun täytyy olla lopullinen ja kokonaan riidaton. Jotta voit saada hetipalkkaa, luottotietojesi pitää olla moitteettomat ja maksutapahistorian hyvällä tolalla. Palkan maksamisen jälkeen siihen ei voida lisätä kuluja eikä matkakorvauksia. Hetipalkkaan liitettävän laskun pitää siis jo sisältää kaikki kulut ja matkakorvaukset hakuhetkellä. Mitä palkan saaminen tilille heti sitten maksaa? Tästä palvelusta veloitetaan lisäpalvelumaksuna 5 % laskun alvittomasta summasta.

Mitä toimeksiantajalle kannattaa kertoa kevytyrittäjyydestä?

Vaikka monet toimeksiantajat tunnistavatkin jo esimerkiksi UKKO.fi:n nimen ja yhdistävät sen kevytyrittäjyyteen, jos kerrot asiakkaallesi sinun laskuttavan Odealin kautta, he saattavat tarvita hieman lisäperehdytystä siihen, mistä on kyse.

Tästä syystä kokosimme listan asioista, joista sinun kannattaa kertoa toimeksiantajallesi kevytyrittäjyydestä:

 1. Odealin tai esimerkiksi UKKO.fi:n kautta voit työllistää haluamiasi osaajia helposti sekä lyhytkestoisiin että pitkäkestoisiin projekteihin.
 2. Asiakkaalle lasku on vähennyskelpoinen kulu.
 3. Yksityiset toimeksiantajat voivat saada kotitalousvähennyksen laskusta.
 4. Voitte sopia työn suorittajan kanssa tuntihinnasta, urakkahinnata tai provisiosta.
 5. Samalla laskulla voit maksaa myös matkakustannuksia, tarvikkeita tai muita kuluja.
 6. Asiakas maksaa työn laskulla, jonka laskutuspalvelu lähettää työntekijän puolesta.
 7. Toimeksiantaja ei joudu maksamaan siis palkkaa, eläkevakuutuksia tai sosiaaliturvamaksuja.
 8. Asiakkaan ei tarvitse täyttää vuosi-ilmoitusta.
 9. Kaikki kulut maksetaan siis yhdellä laskulla, muusta ei tarvitse huolehtia.
Mikä on paras palvelu kevytyrittäjille?
Asiakkaan on kannattavaa työllistää kevytyrittäjiä, sillä byrokratia vähenee huomattavasti.

Odeal asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 09-18

 • Puhelin: 0800 0 4848
 • Whatsapp ja tekstiviesti: 050 577 1478
 • Viesti: voit lähettää viestin verkkopalvelun kautta tai sähköpostilla (info(a)odeal.fi), etenkin ellei asiallasi ole kiire.

Lisää Odeal-laskutuspalvelusta

Odeal on kotimainen, vuonna 2009 avattu laskutuspalvelu verkossa. Tyypillisimpiä Odealin laskutuspalvelua käyttäviä ammattiryhmiä ovat toimisto-, taloushallinto-, myynti-, markkinointi-, teollisuus-, rakennus- ja it-alan ammattilaiset. Työtehtävät voivat olla sekä vakituisia että määräaikaisia tehtäviä. Odealin toimipiste sijaitsee Helsingin Kruununhaassa.

Työtehtävät voivat olla sekä vakituisia että määräaikaisia tehtäviä.

Kumpi on parempi: kevytyrittäjyys vai oikea yritys?

Jos harkitset kevytyrittäjyyden ja yrityksen perustamisen välillä, sinun kannattaa ottaa etenkin seuraavia seikkoja huomioon:

 • Miten paljon olet ehtinyt testata liikeideaasi?
 • Kuinka varma olet liiketoimintasuunnitelmasi pätevyydestä?
 • Koetko olevasi riittävän kokenut selvitäksesi sopimusneuvotteluista vaivattomasti?
 • Tunnetko verolainsäädäntöä tai uskotko että sinulla on aikaa ja valmiuksia opetella sitä riittävästi?
 • Oletko huomioinut YEL-vakuutuksesi kustannukset? YEL tarkoittaa yrittäjän eläkevakuutusta ja se on pakollinen. Saamasi eläkkeen määrä riippuu YEL-työtulostasi. Keyvytyrittäjän puolesta laskutuspalvelu, kuten Odeal, huolehtii pakollisista vakuutusmaksuista, jos annat palvelulle valtakirjan. Muussa tapauksessa voit hakea YEL-vakuutusta ilmaisen palvelun kautta itse.
 • Oletko huomioinut juoksevat kulut kunnolla? Niitä voivat olla web design -palvelut kotisivuillesi, domain ja hosting ja esimerkiksi kirjanpitäjän palvelut.
 • Mitä yrityksen perustaminen maksaa? Toiminimen perustaminen maksaa 60-110 euroa. Osakeyhtiön avaamisesta pitää maksaa 275-380 euron perustamismaksu riippuen siitä, teetkö avaamisilmoituksen netissä vai paperilla.
 • Aiotko työskennellä alalla, jolla vaaditaan erikoislupia? Näitä voivat olla esimerkiksi alkoholin anniskelu, sairaanhoitoon liittyvät palvelut tai lääketeollisuus.
Kannattaako perustaa yritys? Mitä eroa on kevytyrittäjyydellä ja yrittäjyydellä?
Koetko olemaan riittävän kokenut neuvottelija perustamaan varsinaista yritystä? Voit kartuttaa kokemusta ensin kevytyrittäjänä.

Etkö ole vieläkään varma, kannattaako yrittäjäksi lähteä?

Keyvytyrittäjyyden ja perinteisen yrittäjyyden välillä on tiettyjä, tärkeitä eroja. Kenties suurin pohdinnan paikka on siinä, miten sitoutunut olet yritystoimintaan ja koetko olevasi jo valmis ammattilainen. Yritystä pyörittäessäsi tulet törmäämään monenlaisiin tilanteisiin ja jos sinulla on jo niistä kokemusta ennalta, selviydyt näistä tilanteista helpommin.

Kevytyrittäjänä voit testata liikeideaasi aivan toisella tavalla kuin mihin sinulla olisi mahdollisuus varsinaisena yrittäjänä.

Jos olet kiinnostunut kehittämään jonkin uuden tuotteen, oli se sitten digitaalinen palvelu tai fyysinen, tehtaassa valmistettava tuote, yrityksen perustaminen saattaa olla sinulle hyvä vaihtoehto. Olemme kirjoittaneet runsaasti artikkeleja eri yritysmuodoista ja siitä, minkä tyyppinen yritys sopii kullekin yrittäjälle todennäköisesti parhaiten. Yrityksen perustaminen on mahdollisesti sopiva ratkaisu, ellet koe verotuksen ja lakisääteisten paperitöiden selvittelyä liian hankalaksi.

Kevytyrittäjäksi taas on huomattavasti helpompaa lähteä. Jos saat asiakkaan ja projektin, voit aloittaa vaikka saman tien. Avaa vain käyttäjätili esimerkiksi Odealiin tai johonkin toiseen kevytyrittäjien laskutuspalveluun. Kevytyrittäjänä voit testata liikeideaasi aivan toisella tavalla kuin mihin sinulla olisi mahdollisuus varsinaisena yrittäjänä. Voit myös tehdä yhden projektin yhdelle asiakkaalle ja vaihtaa seuraavaksi alaa, tehdäksesi toisenlaisia hommia seuraavalle asiakkaallesi. Kokeneet kevytyrittäjät huomaavat yleensä tekevän useamman ammatin töitä samalla viikolla, välillä jopa saman päivän aikana.

Jos harkitset varsinaisen yrityksen perustamista, sinun kannattaa tehdä erittäin huolellinen liiketoimintasuunnitelma ja rahoitussuunnitelma sekä budjetti. Rahoitusta hakiessasi huolellisesti täytettyjä dokumentteja yleensä vaaditaan. Varsinaista yritystä perustaessasi sinun pitää hakea yrityksellesi nimeä Patentti- ja rekisterihallitukselta. Sinun pitää myös päättää, hakeudutko arvonlisäverovelvolliseksi ennen kuin pakollinen rajapyykki tulee vastaan. Jos palkkaat työntekijöitä tai freelancereita (ei siis kevytyrittäjiä), olet vastuussa heidän kaikista lakisääteisistä maksuistaan, kuten sosiaaliturvamaksuista ja vakuutuksista. Yrittäjän kannattaa ehdottomasti maksaa myös kirjanpitäjän palveluista, sillä verotukseen liittyvien lakien ja virheettömien laskelmien ja raporttien tekoa ei opi yhdessä illassa. Osakeyhtiön täytyy lain mukaan pitää kahdenkertaista kirjanpitoa siinä missä toiminimellä yrittävät ”yksityiset elinkeinonharjoittajat” pääsevät vähemmällä byrokratialla.

Kevytyrittäjäksi lähtiessäsi kaikki tämä on huomattavasti vaivattomampaa, etenkin jos voit pyytää kanssasi töitä tekeviä lähettämään sinulle laskun palkan maksun sijaan. Sen sijaan että käytät paljon aikaasi erilaisten liiketoiminta- ja kassabudjettisuunnitelmien tekoon, pääset nopeammin käsiksi itse töihin. Saatat huomata testanneesi useita eri liiketoiminta-aloja ja -malleja ikään kuin huomaamatta, jos hankit uusia projekteja kevytyrittäjänä.

Kevytyrittäjyys vai toiminimi?

Toiminimi on varsinaisista yritysmuodoista kaikkein kevyin ja helpoin byrokratialtaan. Miten toiminimellä toimiminen eli yksityisen elinkeinon harjoittaminen sitten eroaa kevytyrittämisestä? Ero kulkee siinä, joudutko rekisteröimään yrityksellesi nimen ja tunnuksen maksullisen palvelun kautta, vai et. Yrittäjä joutuu hoitamaan kaikki yrityksen perustamiseen liittyvät, lakisääteiset toimet itse. Yrittäjä joutuu opettelemaan yrityksen verotukseen ja kirjanpitoon liittyviä aiheita. Toiminimi myös vastaa kaikista yrityksensä sitoumuksista itse, sillä yritys on henkilöön itseensä liittyvä yritysmuoto. Jos heikosti pärjäävälle toiminimiyrittäjälle kertyy velkaa yrityksensä kautta, yrittäjä joutuu maksamaan velat omasta pussistaan. Kevytyrittäjänä et joudu kääntämään näitä kaikkia samoja byrokratian rattaita. Voit aloittaa työn teon vaikka heti, miettimättä sitä, mistä löytäisit hyvän tai edullisen kirjanpitäjän tai milloin verot pitää maksaa. Kaikki tämä tehdään puolestasi, ikään kuin huomaamatta.

Yrittäjäkokemuksen kerryttäminen kevytyrittäjänä

Huomattava osa yrittäjistä kokee että kevytyrittäjänä toimiminen on auttanut heitä siirtymään kohti yrityksen pystyttämistä. Ensinnäkin, kevytyrittäjänä ehdit keräämään projektikokemusta ja kasvatat CV:täsi. Samaan aikaan ehdit verkostoitua monenlaisten päätöksentekijöiden ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Parhaassa tapauksessa tyytyväiset asiakkaasi suosittelevat palveluitasi toisille, jolloin joudut tekemään varsinaista myyntiä vähemmän. Kevytyrittäjyydessä on myös se etu, että sinun on helpompi kokeilla erilaisia rooleja ja tehtäviä uusien projektien kautta. Ellet pidäkään tietyn tyyppisistä tehtävistä, voit yksinkertaisesti olla ottamatta samanlaisia projekteja jatkossa vastaan. Työtyytyväisyytesi kasvaa, ellet tunne olevan jumissa epämieluisten tehtävien kanssa. Ja koska voit myös valita ja ”erottaa” omat asiakkaasi, töitä on mukava tehdä.

Huomattava osa yrittäjistä kokee että kevytyrittäjänä toimiminen on auttanut heitä siirtymään kohti yrityksen pystyttämistä.

Vaikuttaako kevytyrittäjyys starttirahaan?

Kevytyrittäjyys kartuttaa kunkin yrittäjäksi aikovan yrittäjäkokemusta. Tästä syystä kevytyrittäjyydestä pitäisi olla hyötyä starttirahaa hakiessasi. Starttirahaa voit tosin saada vain varsinaisen yrityksen perustamiseen, et kevytyrittäjätoiminnan käynnistämiseen. Starttirahan myöntää Työ- ja elinkeinotoimisto. Jos sinulle myönnetään starttirahaa, voit saada sitä alkuun kuuden kuukauden ajalle. Tämän jälkeen starttirahaa voi saada vielä puolen vuoden ajalle lisää. Vuonna 2022 starttiraha on 34,50 euroa päivässä ja starttirahaa maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa. Starttiraha lasketaan verotettavaksi, henkilökohtaiseksi tuloksi. Jos aiot siirtyä kevytyrittäjävaiheesta omaa yritystä perustamaan, sinun pitää muistaa hakea starttirahaa ennen kuin käynnistät oman yritystoimintasi.

Vaikuttaako kevytyrittäjyys työttömyyspäivärahaan?

Vaikka nämä päätökset tekeekin viime kädessä työvoimaviranomainen, Odealin sivuston mukaan yleensä enintään 300 euron kuukausipalkka tai 279 euroa neljän kalenteriviikon jakson ajalta tarkoittaa, ettei saamasi palkka vaikuta päivärahasi suuruuteen. Tästä suurempi tulo sovitellaan työttömyyspäivärahaan. Kannattaa vielä varmistaa tämä TE-palvelulta erikseen.

Edellinen artikkeliKilometrikorvaukset
Seuraava artikkeliKokemuksia: OP Kevytyrittäjä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän
Captcha verification failed!
Captcha-käyttäjän tulos epäonnistui. ota meihin yhteyttä!