Eezy Kevytyrittäjät on kevytyrittäjille tarkoitettu laskutuspalvelu. Palvelun avulla Eezyn asiakkailla on mahdollisuus laskuttaa asiakkaitaan työstään perustamatta omaa yritystä tähän tarkoitukseen. Eezy on yksi niistä palveluista netistä, jotka mahdollistaa töiden teon suoraan asiakkaalle ilman omaa y-tunnusta. Eezy vähentää myös byrokraattisia velvollisuuksia, sillä verkkopalvelun kautta voit nostaa asiakkaidesi projekteista maksamat rahat palkkana. Tällä tavoin voit aloittaa yrittäjämäisen toiminnan vaikka saman tien. Työn tekemisestä aiheutuneet kulut voi vähentää verotuksessa. Eezy toimii samalla periaatteella, kuten esimerkiksi monen tunnistama UKKO.fi.

Kokemuksia: Eezy kevytyrittäjille

Eezyn laskutuspalvelun kautta voit laskuttaa tekemistäsi töistä suoraan asiakastasi ilman yritystä tai y-tunnusta. Koska Eezy maksaa sitten laskun sinulle palkkana, sinun ei tarvitse käyttää aikaasi byrokratiaan. Palvelun käytöstä ei veloiteta kuukausimaksua, vaan jokaisen palkan noston yhteydessä sinulta veloitetaan 5-7 % palvelumaksu. Käytännössä suurin osa kevytyrittäjistä maksaa 7 % maksua ja vain isommilla tuloilla tai pidemmällä asiakkuudella on mahdollista päästä matalamman prosentin sopimukselle Eezyn kanssa.

Jos sinulla on projekti tai asiakkuus, jonka parissa voit työskennellä, voit sopia hinnoittelusta ja aikatauluistasi itse suoraan asiakkaasi kanssa. Hoidat siis myynnin ja markkinoinnin, kuten perinteinenkin yrittäjä. Eezyn tehtäväksi jää paperitöistä huolehtiminen.

Miten Eezy Kevytyrittäjät toimii?

Jos sinulla on projekti tai asiakkuus, jonka parissa voit työskennellä, voit sopia hinnoittelusta ja aikatauluistasi itse suoraan asiakkaasi kanssa. Hoidat siis myynnin ja markkinoinnin, kuten perinteinenkin yrittäjä. Eezyn tehtäväksi jää paperitöistä huolehtiminen. Kun täytät laskutustiedot Eezyn laskutusohjelmaan, he lähettävät asiakkaallesi virallisen laskun. Kun lasku on maksettu, voit nostaa rahat tilillesi palkkana. Eezy, kuten muutkin kevytyrittäjyyspalvelut, nopeuttaa yrittäjyysmäisen toiminnan käynnistämistä ja vapauttaa sinut kirjanpitovelvollisuudesta sekä sosiaaliturva- ja vakuutusmaksuista – nämä kuuluvat palvelusopimukseen.

 1. Rekisteröityminen: jotta voit avata itsellesi tilin Eezyn listoille, sinun pitää tunnistautua verkkopalveluun pankkitunnuksillasi ennen työn aloittamista. Rekisteröityminen kannattaa tosiaan tehdä ennen kuin työsi ehtivät alkaa, koska silloin toiminnan vastuuvakuutus sekä tapaturmavakuutus ovat voimassa työn aloitushetkellä.
 2. Työstä sopiminen: ennen kuin alat hommiin, kannattaa ilmoittaa että aiot hoitaa laskutuksesi Eezyn kanssa. Töistä ja hinnoittelusta voit sopia suoraan asiakkaasi kanssa ilman Eezyä. Jotta aloituksesi olisi mahdollisimman helppo, voit ladata itsellesi sopimuspohjan kun olet kirjautuneena palveluun sisään.
 3. Laskutus: kun on laskun lähettämisen aika, voit täyttää laskutuslomakkeen Eezyn sivuilla. Sinun tarvitsee vain kirjautua ensin palveluun sisään. Tämän perusteella lasku lähtee eteenpäin toimeksiantajallesi.
 4. Palkan maksu: saat rahat palkkana, kun asiakkaasi on maksanut laskun.

Mitä Eezyn käyttö maksaa?

Eezyn palvelumaksu pienenee sitä mukaa, kun laskutusta kertyy.

Verkkopalvelun käytöstä ei tarvitse maksaa kuukausimaksua. Vasta kun olet laskuttanut asiakastasi ja aiot nostaa rahat tilillesi palkkana, sinulta veloitetaan 5-7 % palvelumaksu. Käytännössä miltei kaikki maksavat kuitenkin täydet 7 % palkkiota ensimmäisen vuotensa aikana, sillä vasta kun olet saavuttanut 50 000 euron laskutuksen rajapyykin, palvelumaksu tippuu kuuteen prosenttiin. Ja jos pääset laskuttamaan yli 150 000 euroa, sinulta veloitetaan enää 5,5 % palvelumaksu kustakin maksutapahtumasta. Palvelumaksu lasketaan laskun arvonlisäverottomasta summasta. Laskutusta voit kerryttää pidemmältä ajalta, eikä se nollaudu esimerkiksi vuoden ajan kestäneen palvelun käytön jälkeen. Voit tarkistaa oman palvelumaksuprosenttisi kirjautumalla sisään Eezyn palveluun.

Mitä palvelumaksu sisältää?

Yksinkertaisimmillaan Eezyn palvelumaksu sisältää laskutuksen ja palkanmaksun. Kaikki kello 17 mennessä täytetyt laskutuslomakkeet lähetetään eteenpäin asiakkaalle vielä saman päivän aikana. Palkkasi maksetaan sinulle halutessasi samana päivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä siitä laskettuna, kun asiakkaasi maksusuoritus näkyy Eezyllä. Jos toimeksiantajasi on kuitenkin myöhässä laskun maksussa, palvelumaksu sisältää myös perintätoimiston palvelut. Pyynnöstäsi Eezy lähettää maksumuistutuksia tai siirtää laskun OK Perintä Oy:n hoidettavaksi.

Palvelumaksu sisältää hyvin tärkeän toiminnan vastuuvakuutuksen, joka suojaa sinua työn yhteydessä tapahtuneilta ongelmatilanteilta. Lisäksi Eezy on vakuuttanut kaikki kevytyrittäjät kattavalla tapaturmavakuutuksella. Jos tarvitset esimerkiksi työ- tai palkkatodistusta, voit tulostaa ne itse kirjauduttuasi sisään Eezyn extranettiin. Palvelumaksu sisältää myös neuvontaa esimerkiksi puhelimitse, sähköpostilla, tai Helsingin toimistolla Ruoholahdessa. Eezy järjestää tämän lisäksi myös eri tyyppisiä infotilaisuuksia ja webinaareja sekä Eezy konsernin kautta voi hakea myös muita työmahdollisuuksia.

Eezy laskutuspalvelu
Kevytyrittäjyys vähentää papereiden pyörittelyä

Eezyn lisäpalvelut

EezyExpress-palkka nopeuttaa palkan nostamista, mutta tästä veloitetaan 5 % lisäpalvelumaksu. Kulujen ja kuittien käsittelystä peritään 1 % lisämaksu. Jos siis haluat saada vähennykset esimerkiksi työmatkoista, sinun on otettava tämä lisäpalvelu. Lakiasioissa sinua auttaa Eezyn oma lakimies. Jos tarvitset Eezyn y-tunnusta esimerkiksi työhösi liittyvien hankintojen tekoon, voit käyttää sitä harkinnan varaisesti ja rajoitetusti. Sinun pitää kuitenkin sopia aina y-tunnuksen käytöstä erikseen Eezyn neuvonnan kanssa. Jos taas olet lähdössä reissuun, pääset hyötymään Omena-hotellien yrityshinnoista, alkaen 59 euroa yö. Eezyllä on myös useita muita yhteiskumppaneita, joiden kautta voi saada alennuksia kevytyrittäjille olennaisiin palveluihin.

Palkkalaskuri

Eezyn palkkalaskuri ottaa huomioon myös mm. kilometrikorvaukset

Eezyn palkkalaskuri auttaa sinua tarkistamaan palkan määrään, arvonlisäveroon, korvauksiin ja hankintoihin, veroprosenttiin, palveluprosenttiin, kilometrikorvauksiin ja päivärahoihin liittyviä asioita. Palkkalaskuri on verkossa täytettävä taulukko, johon lisätään esimerkiksi seuraavia kohtia:

 • Asiakkaana yritys vai henkilöasiakas
 • Lasketaanko summat tuntityön vai urakan perusteella
 • Kuulutko YEL:n piiriin vai et
 • Arvonlisäveroprosentti
 • Oma henkilökohtainen veroprosenttisi
 • Työstä aiheutuneet kulut
 • Km-korvaukset
 • Km-korvaukset perävaunusta
 • Ateriakorvaukset
 • Päivärahat koko päivästä eli yli 10 tunnin päivästä
 • Päivärahat puolesta päivästä eli yli 6 tunnista

Eezylle rekisteröityminen

Eezyn etusivulta löydät pinkin ”Rekisteröidy” -painikkeen, jota klikkaamalla pääset täyttämään tietosi palvelun verkkolomakkeeseen. Rekisteröityminen ei maksa mitään eikä se myöskään velvoita sinua mihinkään. Voit tutkia Eezy-palvelua siis rauhassa. Tilin avaamisesta Eezylle ei lähde juoksemaan mitään kuluja ja palvelun käytöstä lähtee vasta sitten maksu, kun nostat ensimmäisen palkkasi verkkopalvelun kautta pankkitilillesi.

Mitä on hyvä tietää Eezy -palvelusta?

Aloitus

 • Käyttäjäksi rekisteröitymisestä ei koidu kuluja
 • Kun avaat itsellesi tilin Eezylle, et maksa kuukausittaista palvelumaksua, vaan se vähennetään palkan noston yhteydessä
 • Rekisteröitymiseen tarvitset verkkopankkitunnukset
 • Tili kannattaa avata ennen työn aloittamista, jotta vakuutuksesi ovat voimassa työn tekohetkellä
 • Kun kirjaudut palveluun sisään, löydät valmiita sopimuspohjia sekä yritys- että yksityisasiakkaiden toimeksiantoihin

Töiden suorittaminen ja laskuttaminen

 • Tekemäsi työn lisäksi voit laskuttaa myös työhön käyttämiäsi materiaaleja sekä tarvikkeita ja matkakuluja
 • Lasku voi lähteä eteenpäin asiakkaallesi, kun olet ensin täyttänyt verkkolomakkeen sisään kirjautumisen jälkeen
 • Saat valita, lähteekö lasku asiakkaallesi sähköpostilla, verkkolaskuna vai perinteisellä postilla
 • Kunhan saat täytettyä laskun tiedot verkkolomakkeeseen viimeistään kello 17 mennessä, lasku lähtee asiakkaallesi saman päivän aikana
 • Laskusi tilannetta voit seurata verkkopalvelussa reaaliajassa
 • Voit myös vähentää kulusi verotuksessa Eezyn kautta. Tämä onnistuu, kun täytät kululomakkeen Eezyn tilillesi kirjautuneena
 • Jos haluat vähentää kuluja, sinun pitää toimittaa kuitit ja laskut sekä maksutositteet Eezylle alkuperäisinä postin välityksellä tai sähköisessä muodossa. Käsittelystä peritään 1% lisämaksu
 • Voit skannata kuitit tai ottaa selkeät digikuvat esimerkiksi kännykälläsi

Palkan nostaminen

 • Kun asiakkaasi maksaa laskun, Eezy vähentää tästä summasta verokorttisi mukaisen ennakonpidätyksen
 • Jos olet YEL-vakuutusvelvollinen, palkastasi vähennetään myös työnantajan sairausvakuutusmaksu
 • Eezy veloittaa palvelumaksun arvonlisäverottomasta laskutussummasta
 • Loppusumma on bruttoansiosi
 • Eezylle pitää toimittaa verokortti ennen palkan nostoa
 • Palkanmaksusäännön voit valita annetuista eri vaihtoehdoista
 • Nopeimmin palkka siirtyy maksettavaksi heti suorituksen tultua
 • Eezyllä on myös Express-palkkapalvelu, jonka avulla voit nostaa palkan itsellesi jopa samana päivänä, kun lähetät laskun asiakkaallesi 5% lisämaksusta
Eezy laskutuspalvelu
Laskutuspalvelun avulla voit keskittyä olennaiseen

Eezy Express: palkka tilille ennakkona

Sinun voi olla mahdollista nostaa palkkaa tilillesi jo ennen kuin asiakkaasi on ehtinyt maksaa laskua. Kaikkein nopeimmillaan palkka saattaa siis saapua tilillesi jo samana päivänä, kun lähetät laskun eteenpäin. Express-palkan nostamiselle on asetettu kuitenkin joitain ehtoja. Ensinnäkin laskun on oltava lopullinen, eli ennakkolasku ei sovi tarkoitukseen. Laskun täytyy olla myös riidaton. Miten tätä riidattomuutta sitten voidaan valvoa?

Sinun voi olla mahdollista nostaa palkkaa tilillesi jo ennen kuin asiakkaasi on ehtinyt maksaa laskua. Kaikkein nopeimmillaan palkka saattaa siis saapua tilillesi jo samana päivänä, kun lähetät laskun eteenpäin.

Laskun riidattomuus tarkastetaan usein, jos palvelun käyttäjä laskuttaa toimeksiantajaa Eezyn kautta ensimmäistä kertaa. Prosessin aikana asiakkaaltasi pyydetään riidattomuuskuittausta – voit itse välittää kuittauspyynnön laskuliitteineen asiakkaallesi, jos haluat. Jos haluat nostaa palkkaa ennen kuin lasku on maksettu asiakkaasi toimesta Eezylle, sinun pitää varmistaa, että kaikki laskuun liittyvät kulut ja tositteet ovat perillä palkanmaksuhetkellä. Valitettavasti takautuvasti niitä ei voida käsitellä. EezyExpress-palkalle on olemassa myös katto, joka on maksimissaan 5000 euroa. Ensimmäistä kertaa EezyExpress-palkkaa nostavan maksimipalkka voi olla 2000 euroa. EezyExpress-palkasta veloitetaan erillinen palvelumaksu, joka on 5 % arvonlisäverottomasta laskutussummasta. Tämä viisi prosenttia lisätään normaalin palvelumaksun päälle.

Kello 12 mennessä saapuneet pyynnöt käsitellään vielä saman päivän aikana. Jotta voit saada EezyExpress-palkkaa, sinulla ei saa olla luottohäiriömerkintöjä ja laskutat Suomessa toimivaa yritystä, kuntaa, muuta yhteisöä tai Suomen valtiota. Jos käy niin, että syystä tai toisesta asiakkaasi ei maksakaan koko laskua, sinun tulee palauttaa sinulle maksettu, ylimääräinen palkka. Kannattaa muistaa toimittaa verokortti Eezylle ajoissa ennen palkan maksua, jotta sinulta ei pidätetä tarpeettoman suurta veroprosenttia.

Mitä toimeksiantajalle eli asiakkaalle kannattaa mainita?

Siinä missä monet tunnistavat UKKO.fi -laskutuspalvelun nimen, Eezyn kohdalla kannattaa vielä mainita muutama seikka, jotta asiakkaasi tietää mitä odottaa. Ensinnäkin, maksettu lasku on yritykselle arvonlisäverovähennyskelpoinen kulu. Kotitaloudet voivat saada kotitalousvähennyksen Verottajan ohjeiden mukaisesti. Asiakkaalle yksi palvelun tärkeimmistä eduista on se, että hän välttää kokonaan työnantajan lakisääteiset velvoitteet sekä paperisodan. Asiakas voi maksaa alihankkijansa palkan suoraan laskulla. Eezy maksaa palkan työn suorittajalle sen jälkeen, kun asiakas on maksanut laskun. Eezy hoitaa kaikki tarvittavat, lakisääteiset velvoitteet.

Työn tilaaja voi sopia tehtävistä ja laskutuksesta suoraan työn suorittajan kanssa. Laskutusperusteeksi kelpaa esimerkiksi tuntihinta, urakkasumma tai vaikka myyntipalkkio. Myös materiaalien, tarvikkeiden ja matkakulujen laskuttaminen onnistuu verkkopalvelun avulla. Asiakas ei siis vastaa enää palkanlaskennasta, eläkemaksuista, vakuutuksista, sosiaaliturvamaksuista tai vuosi-ilmoituksista. Eezy ja muut kevytyrittäjyyspalvelut sopivat sekä lyhyisiin että pitempiaikaisiin työsuhteisiin. Kun työ on suoritettu tai sopimanne laskutuskausi umpeutuu, saat palkkaan liittyvän laskun suoraan Eezyn palvelun kautta.

Maksaako Eezyn käyttö työnantajalle?

Työn tilaajalle Eezyn käyttö on täysin ilmaista. Ainoastaan työn suorittaja maksaa laskutuspalvelun käytöstä palvelumaksun. Työn tilaaja ei siis tule koskaan maksamaan mitään siitä, että työn suorittaja käyttää Eezy-palvelua. Maksat tehdystä ja hyväksytystä työstä. Eezyn kautta työskentelevät henkilöt on vakuutettu 1 miljoonan euron vastuuvakuutuksella.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun saat yhteyttä live chatin kautta nopeinten. Chatti löytyy Eezyn sivuston alalaidasta. Jos haluat mielummin lähettää asiakaspalveluun sähköpostia, voit lähettää viestisi osoitteeseen info.kevytyrittajat@eezy.fi. Soittamalla saa yhteyden tukeen kello 8 – 17 numerosta 09 4247 5630. Sivuston kautta voi täyttää myös yhteydenottolomakkeen.

Muut yhteystiedot:

 • Aloittavan kevytyrittäjän neuvonta: 09 4242 1565 – startti.kevytyrittajat@eezy.fi
 • Neuvonta: 09 4247 5630 – info.kevytyrittajat@eezy.fi
 • Palkat: 09 4247 5635 – palkat.kevytyrittajat@eezy.fi
 • Express-palkat: 09 4247 5640 – express.kevytyrittajat@eezy.fi
 • Lakineuvonta: 09 4242 1559 – laki.kevytyrittajat@eezy.fi

Toimistot:

 • Helsinki: Itämerenkatu 3, 4. kerros, 00180 Helsinki
Edellinen artikkeliVerohallinnon rekisterit
Seuraava artikkeliToiminimi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän
Captcha verification failed!
Captcha-käyttäjän tulos epäonnistui. ota meihin yhteyttä!