OP Kevytyrittäjä -palvelu on laskutus- ja kirjanpitopalvelu, jonka kautta yritystoimintaa harjoittavan henkilön tarvitsee huolehtia ainoastaan työn tekemisestä. OP Kevytyrittäjä eroaa muista kevytyrittäjyyspalveluista siinä, että palvelun kautta saat Y-tunnuksen ja olet siis virallisesti yksityinen elinkeinonharjoittaja. Käytännössä OP Kevytyrittäjä hoitaa kaiken paperityön puolestasi.

Näin kilpaileva vaihtoehto on siis Ukko.fi:n tai Eezyn tyylisten laskutuspalveluiden sijaan esim. Ukko Pro, jonka kautta voit perustaa toiminimen netissä muutamalla klikkauksella ilmaiseksi. 

Mitä OP Kevytyrittäjä -palvelun käyttäminen maksaa?

OP Kevytyrittäjäksi rekisteröityminen ei maksa mitään. Et myöskään joudu maksamaan mitään kuukausimaksuja. Maksat ainoastaan 5 % (+alv) palvelumaksun jokaisesta laskusta, joka sinulle maksetaan. Vertailukohtaa voi hakea kirjanpitäjän käyttämisestä, joka maksaa kirjanpitäjästä ja kaupungista riippuen 50-200€ / kk, tai vastaava palvelu Ukko Toiminimi, joka maksaa 0-80€ / kk. Näin ollen OP Kevytyrittäjän käyttäminen olisi edullisempaa alle 1200€ kuukausilaskutuksella.

Kirjanpitokulut merkitään suoraan kirjanpitoosi, joten ne ovat sinulle vähennyskelpoista menoa ja otetaan huomioon verotuksessasi. Lisäksi kaupparekisteriin ilmoittautuminen ja YEL-maksun maksaminen eivät kuulu palvelumaksun hintaan, mutta OP Kevytyrittäjä -palvelun kautta ne voidaan hoitaa ilman, että joudut itse niistä stressaamaan. Kaupparekisteriin ilmoittautuminen ei ole pakollista, ellet harjoita luvanvaraista yritystoimintaa. Eläkemaksujen maksaminenkin on vapaaehtoista, jos työtulosi on alle 8 261,71 euroa.

OP Kevytyrittäjä rekisteröityminen

OP Kevytyrittäjä rekisteröityminenPalveluun rekisteröityminen on helppoa, eikä juuri vie aikaasi. Rekisteröityessä annat valtakirjan, jolla annat palvelulle valtuudet hoitaa kirjanpitosi ja yrityksen perustamisen puolestasi. Tämä tapa on siis yksinkertaisempaa verrattuna siihen, että rekisteröityisit yrittäjäksi omin päin. Rekisteröityminen tapahtuu seuraavalla tavalla:

 1. Rekisteröidy palveluun sähköpostillasi ja luo salasana
 2. Täytä yhteystietosi
 3. Tunnistaudu palveluun pankkisi verkkopankkitunnuksilla
 4. Aloita yrittäminen

Kevytyrittäjän kulut

Koska OP Kevytyrittäjä -palvelun käyttäjänä olet yksityinen elinkeinonharjoittaja, tulee sinun siis hoitaa samat maksut kuin muidenkin yrittäjien. Arvonlisä- ja ennakkoverot maksetaan suoraan palvelun kautta. Näiden lisäksi yrittäjällä tulee olla yrittäjän eläkevakuutus, jos yritystulo ylittää 8 261,71 euroa. YEL-vakuutus on hankittava itse. Palvelun kautta voi kuitenkin halutessaan hankkia vakuutuksen Ilmariselta. Jokaisesta maksetusta laskusta OP Kevytyrittäjä -palvelu veloittaa 5 % (+alv) palvelumaksun, jolla katetaan tarjotut palvelut. Palvelumaksua ei makseta siltä osalta, joka ylittää 30 000 euron arvonlisäverottoman liikevaihdon.

Mitä palvelumaksun hintaan sisältyy?

 • Arvonlisäveron laskeminen ja maksaminen
 • Alarajahuojennuksen laskeminen alle 30 000 euron liikevaihdolla
 • Kirjanpito
 • Laskutus ja maksumuistutus
 • Veroilmoituksen teko
 • Y-tunnuksen hakeminen
 • Ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin ilmoittautuminen

Mitä hintaan ei sisälly?

 • Laskujen perintä
 • Kaupparekisteriin ilmoittautuminen
 • Toiminimen rekisteröinti
 • YEL-vakuutus
 • Tapaturma- ja vastuuvakuutukset
 • Tilinpäätös
OP Kevytyrittäjä laskutuspalvelu
Laskutuspalvelun käyttö voi helpottaa yritystoiminnan aloittamista.

Onko laskuttaminen helppoa OP Kevytyrittäjän kautta?

OP Kevytyrittäjän kautta laskun lähettäminen on helppoa. Sinun tarvitsee ainoastaan täyttää laskulomakkeelle tiedot ja palvelu luo laskun automaattisesti. Jos yritysasiakkaallasi on verkkolaskutusosoite, voit luoda verkkolaskun. Laskuttaminen ulkomaille ei onnistu OP Kevytyrittäjän kautta, toisin kuin useimmissa laskutuspalveluissa.

Mitä tietoja laskuun pitää laittaa?

 • Laskun maksuaika ja eräpäivä
 • Laskun veroton määrä
 • Käytettävä arvonlisäverokanta
 • Laskun lähettämistapa: kirje, verkkolasku tai sähköpostilasku

Mitä kevytyrittäjyys tarkoittaa?

Yleisin kevytyrittäjyyden tapa on työskennellä yrittäjämäisesti laskutuspalvelun kautta. Tällöin kevytyrittäjä ei toimi Y-tunnuksella, vaan palkansaajana kevytyrittäjyyttä tarjoavalle yrityksellä. OP Kevytyrittäjä pyrkii muuttamaan tätä normia lähemmäksi toiminimiyrittämistä. Kevytyrittäjyys siis tarkoittaa tässä tapauksessa lähinnä sitä, että yrittäjä ulkoistaa kaiken paperityön laskutuspalvelulle. Näin yrittäjän on huolehdittava ainoastaan asiakkaiden hankinnasta ja varsinaisen työn tekemisestä. Kevytyrittäjyyskonsepti on luotu helpottamaan yksityisten henkilöiden keikkatyön tekemistä, kun heillä ei ole omaa yritystä. OP Kevytyrittäjä -palvelu siis eroaa tästä ideasta, eikä nimestään huolimatta varsinaisesti ole kevytyrittäjäpalvelu. 

Kirjanpito

OP Kevytyrittäjä luo automaattisesti yhdenkertaista kirjanpitoa. Kirjanpidossa laskuista on erikseen eroteltu veroton hinta ja tilikauden ALV. Voit syöttää kirjanpitoon kaikki tulot ja menot suoraan sähköisessä palvelussa. Pystyt seuraamaan omaa kirjanpitoasi suoraan kirjautumalla palveluun. Tilikauden päätteeksi palvelu kokoaa tiedot veroilmoitukseksi. Vaikka siis varsinaista tilinpäätöstä ei yleensä tehdä, näet silti yhdestä paikasta sen, paljonko tilikautesi liikevaihto on ollut. Jos liikevaihto ylittää 200 000 euroa ja yrityksellä on työntekijöitä, on kirjanpito tehtävä kaksinkertaisena, eikä yhdenkertainen kirjanpito ei enää riitä. Koska OP-Kevytyrittäjän kautta toiminimiyrittäjällä ei voi olla työntekijöitä, on siis yhdenkertainen kirjanpito riittävä.

Verotus

Yrittäjä maksaa verot ennakkoverona. Tämä tarkoittaa sitä, että OP Kevytyrittäjä -palvelu pidättää kaikista tuloista ennakkoveroprosenttisi mukaisen määrän ennakkoveroa. Jos maksamasi ennakkovero on pienempi tai suurempi kuin tuloistasi lasketut verot, tulee sinun maksaa verovuoden lopussa lisää veroa tai voit saada veronpalautuksia. Palvelu hoitaa veroilmoituksen lähettämisen ja verojen maksamisen automaattisesti.

Yrittäjä maksaa verot ennakkoverona. Tämä tarkoittaa sitä, että OP Kevytyrittäjä -palvelu pidättää kaikista tuloista ennakkoveroprosenttisi mukaisen määrän ennakkoveroa.

OP Kevytyrittäjän käyttäjänä olet arvonlisäverovelvollisten rekisterissä. Tämä vaikuttaa siis siihen, että kaikissa lähettämissäsi laskuissa on arvonlisävero, lukuun ottamatta niitä toimialoja, jotka ovat vapautettuja arvonlisäverosta. Saat kuitenkin maksamasi arvonlisäverot takaisin, mikäli liikevaihtosi on alle 15 000 euroa. Saatat myös olla oikeutettu arvonlisäveron alarajahuojennukseen. Alarajahuojennuksella tarkoitetaan sitä, että pienellä liikevaihdolla toimiva yrittäjä voi saada pitää osan arvonlisäverosta. Huojennus koskee yrittäjiä, joiden 12 kuukauden liikevaihto on 15 000 – 30 000 euroa. Jos tilikausi on alle 12 kuukautta, muunnetaan liikevaihto vastaamaan 12 kuukauden liikevaihtoa.

OP Kevytyrittäjä verotus
OP Kevytyrittäjä -palvelun kautta saat Y-tunnuksen, ja kirjanpito ja verotus hoidetaan puolestasi

Voiko OP Kevytyrittäjän kautta työskennellä usealla toimialalla?

Kun rekisteröidyt kevytyrittäjäksi, pyydetään sinua ilmoittamaan ensisijainen toimialasi. Tämä lisäksi voit kuitenkin työskennellä myös muilla toimialoilla ilman, että siitä tarvitsee tehdä erillistä ilmoitusta.

Miten OP Kevytyrittäjä -palvelu eroaa freelancerverokortilla työskentelystä?

Kevytyrittäjänä toimit Y-tunnuksella yksityisenä elinkeinonharjoittajana. Koska tässä tilanteessa olet yrittäjä etkä freelancer, huolehdit itse kaikista työnteon kuluista. Sen sijaan työntilaajan on maksettava kaikki työnantajakulut, jos teet työn freelancerina. Tästä syystä siis työ on helpompaa teettää toiminimiyrittäjällä kuin freelancerilla. Aiemmin freelancerverokorttiin vaadittiin, että sinulla on vähintään neljä palkanmaksajaa. Freelancerverokortista kuitenkin luovuttiin vuonna 2019, eli tätä rajoitusta ei ole toiminimiyrittäjillä eikä freelancereilla.

Työn tilaajan on maksettava kaikki työnantajakulut, jos teet työn freelancerina. Tästä syystä siis työ on helpompaa teettää toiminimiyrittäjällä kuin freelancerilla.

Miten OP Kevytyrittäjä -palvelu eroaa toiminimiyrittämisestä?

OP Kevytyrittäjä ja toiminimiyrittäminen eivät laillisesti eroa toisistaan. Molemmissa toimit yksityisenä elinkeinonharjoittajana, jolla on Y-tunnus. Erot toiminimiyrittämisen ja OP Kevytyrittämisen välillä liittyvät laskuttamiseen ja muuhun paperityöhön. Toiminimiyrittäjän on itse hoidettava kaikki yrittäjätoiminnan aloittamiseen ja pyörittämiseen liittyvä byrokratia. OP Kevytyrittäjä -palvelu taas hoitaa puolestasi niin laskutuksen kuin kirjanpidonkin palvelumaksua vastaan.

Kumpi näistä on sitten parempi? Tähän ei tietenkään ole yhtä oikeaa vastausta. OP Kevytyrittäjä -palvelun käyttäjänä aikaasi ei tuhlaannu laskuttamiseen ja verojen laskemiseen. Toisaalta taas osa liikevaihdostasi haihtuu palvelumaksuihin.

Miten OP Kevytyrittäjä -palvelu eroaa muista kevytyrittäjyyttä tarjoavista palveluista

OP Kevytyrittäjällä ja muilla laskutuspalveluilla on yksi oleellinen ero. OP Kevytyrittäjä -palvelussa sinulle haetaan Y-tunnus ja olet virallisesti yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimiyrittäjä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä byrokratiasta, mistä yksityinen elinkeinonharjoittaja normaalisti joutuisi huolehtimaan. Useimmat muut laskutuspalvelut sen sijaan toimivat työnantajan asemassa. Palvelu siis hoitaa laskuttamisen ja maksaa saadun maksun sinulle palkkana. Saattaa siis tuntua oudolta hankkia Y-tunnus, jos keikkoja on vain harvakseltaan. Myös virallinen yrittäjästatus saattaa vaikuttaa työttömyysturvaan. Jos taas yrittäminen on jatkuvaa ja kokopäiväistä, jää yleensä Y-tunnuksella yrittämisestä enemmän käteen, koska tällöin laskutuspalvelun ei tarvitse maksaa työnantajamaksuja.

OP Kevytyrittäjä -palvelussa sinulle haetaan Y-tunnus ja olet virallisesti yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimiyrittäjä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä byrokratiasta, mistä yksityinen elinkeinonharjoittaja normaalisti joutuisi huolehtimaan.

OP Kevytyrittäjä -palvelu toimii parhaiten henkilöille, jotka harjoittavat yritystoimintaa alle 30 000 euron liikevaihdolla. Jokaisesta laskusta vähennetyt 5% alkavat näkyä, kun liikevaihto kasvaa. OP Kevytyrittäjän määritelmä ”kevytyrittäjä”-sanalle eroaa siis huomattavasti siitä, mihin sanaa on totuttu käyttämään. Perinteisesti kevytyrittäjällä tarkoitetaan henkilöä, jolla on yrittäjämäistä toimintaa ja tarvitsee työn laskutukseen toisen yrityksen apua. OP Kevytyrittäjä taas on palvelu yksityisille elinkeinonharjoittajille, jotka haluavat ulkoistaa kaiken paperityön ja perustaa toiminimiyrityksen ilman omaa panosta.

Vaikuttaako kevytyrittäjyys starttirahaan?

OP Kevytyrittäjä -palvelun kautta olet oikea yrittäjä, eli sinulla on mahdollisuus hakea TE-toimistostasi starttirahaa. Tämä on kuitenkin tehtävä ennen yritystoiminnan aloittamista, koska sitä ei voi hakea takautuvasti. Poikkeuksena tähän on kuitenkin tilanne, jossa olet toiminut sivutoimisena yrittäjänä ja olet laajentamassa yritystoimintaasi kokopäiväiseksi. Lue lisää starttirahasta.

Sopiiko OP Kevytyrittäjyys kaikille?

Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti yrittäjille, jotka myyvät omaa osaamista tai palveluja. Esimerkiksi liikkeenharjoittajille tai verkkokaupan omistajille palvelu ei toimi. Lisäksi yrittäjäksi aikovalla on oltava asuinpaikka Euroopan unionin alueella. Kannattaa myös pitää mielessä, että jos tulevat asiakkaasi ovat ulkomailla, heitä ei voi laskuttaa OP Kevytyrittäjä -palvelun kautta. Jos sinulla on jo yritystoimintaa Y-tunnuksella, voit ottaa käyttöösi OP Kevytyrittäjä -palvelun. Maksuhäiriömerkinnät eivät estä palveluun liittymistä, ellei kyseessä ole verovelka.

OP Kevytyrittäjyys -palvelun lopettaminen
Jos lopetat palvelun käytön, voit jatkaa toimintaasi samalla Y-tunnuksella

Mitä muita palveluita OP Kevytyrittäjä tarjoaa?

OP Kevytyrittäjä tarjoaa lisäksi mahdollisuuden julkaista oman profiilin palvelun Osaajat-sivulle. Tätä kautta mahdolliset yhteistyökumppanit voivat nähdä profiilisi ja saada tietoa osaamisestasi. Koska OP Kevytyrittäjä on osa OP Ryhmää, voit hankkia tarvittavat vakuutukset saman katon alta.

Entä jos haluan lopettaa palvelun käytön?

Voit lopettaa OP Kevytyrittäjä -palvelun käyttämisen, jos lopetat yritystoiminnan tai jos haluat jatkaa yrittämistä samalla Y-tunnuksella ilman laskutuspalvelun käyttöä. Irtisanominen tehdään sähköpostilla, jossa kerrot, aiotko jatkaa yritystoimintaa. OP Kevytyrittäjä voi ilmoittaa Verohallinnolle yritystoiminnan keskeyttämisestä, jos yritystoiminta ei jatku samalla Y-tunnuksella. Saat myös kirjanpitoaineiston itsellesi irtisanomisen yhteydessä. Muista kevytyrittäjyyttä tarjoavista palveluista poiketen irtisanominen on siis huomattavasti hankalampaa.

Plussat ja miinukset

Plussat:

 • Ei huolta kirjanpidosta, laskutuksesta ja verotuksesta
 • Palvelu hoitaa toiminimen perustamisen
 • Nopea rekisteröinti
 • Mahdollisuus jatkaa yrittämistä samalla Y-tunnuksella palvelun lopettamisen jälkeen
 • Yritystoiminnan kulujen vähentäminen verotuksessa sekä alarajahuojennus
 • Palvelulla ei ole kuukausimaksuja eikä muitakaan kuluja kuin laskuista maksettava palvelumaksu
 • Hyvä tapa keskittyä ydinosaamiseen samalla, kun opettelee paperityön tekemistä itse

Miinukset:

 • Ei laskutusmahdollisuutta ulkomaille
 • Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi menettää työttömyyskorvauksen, jos yrittämisen katsotaan olevan esteenä kokopäivätyön vastaanottamiselle – riippumatta siitä, tuleeko yritystoiminnasta saatavilla tuloilla toimeen
 • Palvelumaksu voi tulla korkeammaksi kuin itsenäisesti toiminimiyrittäjänä toimimisesta tulevat kustannukset – varsinkin silloin, kun yrittämisestä saadut tulot kasvavat
 • Verrattuna itsenäiseen toiminimiyrittämiseen, pitkäaikaisia hankintoja ei voi vähentää samassa mittakaavassa
 • Tilikautena aina kalenterivuosi
 • Palvelun käytön lopettaminen tehtävä kirjallisesti
Edellinen artikkeliKokemuksia: Odeal
Seuraava artikkeliToiminimen yksityisotto – miten se eroaa palkasta?

13 KOMMENTIT

 1. Minä kyllä yllätyin siitä, että tuolla Osuuspankin kevytyrittäjyys-palvelussa tuleekin yhtäkkiä toiminimi.

  Eikös kevytyrittäjyys ole sitä, ettei juuri ole omaa yritystä???

  Melko harhaanjohtavaa!

  • Nykysuomen sanakirjan mukaan termiä kevytyrittäjyys käytetään yritystoiminnan kaltaisesta työstä, jonka harjoittaja ulkoistaa kirjanpidon ym. erilliselle palveluntarjoajalle.

 2. Mitenkäs tuo OP tuo yhtäkkiä itselle TOIMINIMEN?? Halusin laskuttaa vain yhden keikan, mutta yhtäkkiä minulle olisi tehty toiminimi… eivät kyllä kummoisesti tuo tuota esiin sivustolla.

  • Hei Janne,

   OP Kevytyrittäjän kautta ei tule toiminimeä, vain y-tunnus. Toiminimi on nimisuoja y-tunnukselle, jonka saa patentti- ja rekisterihallitukselta. Harmillista kuulla kokemuksestasi. OP Kevytyrittäjä -palvelussa on mielestäni varsin selkeästi kerrottu, että palvelun kautta henkilölle tulee y-tunnus, joka oikeuttaa erilaisiin verohyötyihin, mitä ilman y-tunnusta toimiva kevytyrittäjä ei saa. Nämä verohyödyt ovat arvonlisäveron alarajahuojennus, liiketoiminnan kulujen arvonlisäverojen vähentäminen ja yrittäjävähennys.

   Voit olla koska tahansa minuun yhteydessä asiassasi, niin selvitetään mistä on kyse. Harmi kuulla tällaisista kokemuksista, joita ei meidän aktiivisilla käyttäjillä (yli 10 tuhatta) ole tullut vastaan.


   Markus Sarja
   Hankejohtaja, OP Kevytyrittäjä
   markus.sarja@op.fi

 3. Hei,

  tässä tekstissä on muutamia asiavirheitä; OP Kevytyrittäjä -palvelussa on tosiaan palvelumaksu 5%+ alv. Tuo palvelumaksu on rajoitettu 30 tuhannen euron alvittomaan liikevaihtoon kalenterivuodessa. Näin ollen väittämä siitä, että palvelu on kallis 1200€/kk laskutuksen jälkeen ei täysin pidä paikkaansa. Palvelusta maksetaan siis palvelumaksuja maksimissaan 1500€+alv, vaikka laskutus olisi 70-100 tuhatta euroa vuodessa. Lisäksi väittämä siitä, että yli 200k€ liikevaihto ei ole sallittu palvelussa, ei pidä paikkaansa. Palvelu tekee toki yhdenkertaista kirjanpitoa, mutta kahdenkertaisen kirjanpidon määritelmässä kaksi kolmesta pitää täyttyä (taseen loppusumma 100k€, liikevaihto yli 200k€, väh. 3 henkilöä töissä). OP Kevytyrittäjä -palvelussa ei pääse tasetta muodostumaan, eikä palkattuja henkilöitä myöskään. Näin liikevaihto yksinään ei määrittele kirjanpitoa tehtäväksi kahdenkertaisena.

  Harmillista lukea ihmisten varsin lyhyitä kommentteja kokemuksista, etenkin kun nämä liittyvät tiedottamiseen. OP Kevytyrittäjä -palvelussa varsin selkeästi tuodaan joka puolella esille, että palvelussa muodostuu y-tunnus, ja käyttäjästä yrittäjä. Onneksi myös positiivisa kokemuksia löytyy sosiaalisesta mediasta häsällä #opkevytyrittäjä ja op-kevytyrittäjä.fi -sivuilta. Palvelun kautta on aloittanut yli 12 000 yrittäjää (jokainen kuukausi yli 650 uutta yrittäjää aloittaa palvelun), ja tällä hetkellä aktiivisesti käyttää 10 000 tuhatta tyytyväistä yrittäjää, silti ainoa paikka missä olen törmännyt tällaisiin kommentteihin on tämä sivusto.

  Ystävällisin terveisin,

  Markus Sarja
  Hankejohtaja, OP Kevytyrittäjä
  markus.sarja@op.fi

 4. Moi, tarkoitus olisi myydä palveluksia (Muuttoapu, joku muu auttamiseen liittyvä) 500-1500 eurolla kuukaudessa. Onko tällaisessa Kevytyrittäjän Laitti -versiossa samat säännöt?

 5. Aloitin elokuussa sivutoimena op kevytyrittäjänä ja ainakaan tähän mennessä mulla ei ole kuin hyvää sanottavaa! Kaikkiin kysymyksiin olen saanut chatin kautta vastauksen muutamassa minuutissa. Palvelu on ollut superhelppo käyttää ja kyllä olen todellakin valmis maksamaan tuon palvelumaksun verran siitä että kaikki verot sun muut hoituu ilman että mun tarvii asiaa miettiä! Vielä kun sen verkkokauppa myynnin saa tähän jotenkin kytkettyä helpommin käytettäväksi niin täys kymppi!

 6. Tämähän on siis aivan paska. Siis menee jo veropetoksen puolelle. Olen nähnyt yhden asiakkaan veroilmoituksen jossa on ilmoitettu alle 10000€ liikevaihto, vaikka asiakkaalla on oikeasti ollut 48000€ liikevaihto. Ja kaikki tulot ovat tulleet nimenomaan käyttämällä OP-Kevytyrittäjän maksupäätelaitetta. Ihmettelen suuresti kun omaverossa ei näkynyt mtn alv-maksuja puhumattakaan ennakkoverojen maksuista. Asiakkaalta nämä on kuitenkin aina pidätetty, kuten teidän palvelussa mainostetaan. Missä nämä rahat on? Ei ainakaan asiakkaan omaverossa?
  Kunnon huijaripalvelu ja veropetosta. Jossakin OP:n asiakasvaratilillä tuottamassa korkoa. Mitenköhän monelle muulle tämä samainen asia on tapahtunut? Tämä viedään kyllä eteenpäin, hyvä vaan muidenkin tietää, että ei se kirjanpitäjä ole turhaan ollut olemassa iät ja ajat. Tässä on automatisoinnin hedelmiä–> ilmoitetaan mitä sattuu ja alvt ja ennakkoverot ovat jossakin OP:n tilillä ja yrittäjä joutuu vastuuseen kaikesta, kuten teidän käyttäjäehdoistakin lukee.

 7. OP kevytyrittäjillä toimii parhaiten oma laskutus. Konkreettisiin kysymyksiin ei saa vastausta, vastauksena aina se että katso se ja se pykälä. Laskutuksessa kilometrikorvaukset merkitään tuloksi. Tee siitä sitten verovalitus aikanaan. Käyttäkää mieluummin tilitoimistoa, missä joku katsoo myös laskun perään. Minulla oli yksi lasku myöhässä, eikä siitä tullut mitään ilmoitusta, ainoastaan kevytyrittäjien omalla sivulla hyvin pieni merkintä, eli joutuu joka tapauksessa tekemään itselle exel taulukon suorituksista.
  Tyytyväinen käyttäjä tarkista oma verosi ja kommentoi sen jälkeen uudestaan.
  Entinen kevytyrittäjä

 8. Olen toiminut OP- kevytyrittäjä palvelun kautta nyt 2vuotta ja olen suurimmaltaosin tyytyväinen palveluun. Ainut mitä ihmettelen on että laskut maksetaan myöhässä lähes joka kerta. Ymmärrän kyllä parin päivän pankkiviiveen. Asiakkaalta kysyessä lasku on tilitetty mutta välillä kestää jopa viikko eräpäivästä että rahat ovat itsellä ja lasku tulee maksetuksi. Joten vika lienee Op:n päässä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän
Captcha verification failed!
Captcha-käyttäjän tulos epäonnistui. ota meihin yhteyttä!